Шерлок Холмс за един час

Шерлок Холмс за един час
2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 2 Pin It Share 0 2 Flares ×

Отдавна не се бях забавлявал така без таблет, телефон, компютър. И не става въпрос за забавления от типа яли, пили и се веселили. Невероятно е усещането да се почувстваш отново откривател, да почувстваш тръпката, че си разгадал нещо, колкото и малко да е то.

3Key Rooms е невероятно място. Пропуснал съм интусиазма около този тип забавление. Идеята е доста проста – заключват те в една стая и трябва да намериш начин да излезеш от стаята, като този процес е свързан с намирането на различни артефакти, разгадаването на малки забавни загадки, тръпката от отварянето с готини ключове различни шкафове, удоволствието да сглобиш нещо, да претърсваш, да се ровиш, да изследваш, да викаш от радост, да спориш за това или онова.

Team Bloggers Delight

Оказва се, че в София има 16 подобни проекта. 3Key е първия, който посещавам и мога да ви кажа, че са се постарали доста. Стаята добре пресъздява атмосферата в индустриална Европа от 19 век.  Техничаря в мен (сериозно, дипломиран електро инженер) направо подскачаше от радост от машинарииките в стаята! Очаквайте неочакваното! За да е изненада и за да се забавлявате на макс няма да разказвам какво ще преживеете в стаята, ще трябва да откриете сами.

Този един час в приятната компания на Събина, Роси, Ники и Ади (team Bloggers Delights) ме върна обратно в безгрижното детство. Споням си, че редовно играхме на детективи като нещата, които трябавше да откриваме далеч не бяха така добре скрити и толкова забавни – опаковки от шоколади, дъвки и всякакъв боклук, който можеше да се намери в изобилие по улиците на социалистическо Карлово. О, с какъв устрем се хвърляхме към поредната опаковка на шоколад “София” или дъвки “Идеал”! Пъхахме сестра ми с главата надолу в каца пълна с вода, за да вади “артефекати” от дъното (празни бутилки от нектар!), варяхме си чай на огън в пластмасови кофички от кисело мляко, предавахме вторични суровини, сърцевината на които бяха каменни павета от ул. Свежен и куп други щуротии.

За тези от вас, които сте загубили тръпката от детските игри и ви е писнало да висите онлайн или да обикаляте едни и същи заведения в София, определено 3Key Rooms ще е перфектно забавление. Горещо препоръчвам. Замислям се дали да не организираме едно такова забавления на открито…

 

 

Share This

About the author

co-founder of Imagga, image recognition startup, organizer of StartUP NEXT Conference in Sofia, annual startup conference in English focussed on CEE, blogger, Startup Weekend supporter

View all articles by chris

Коментирай

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...