Моя страна, моя България и Пласидо Доминго

Моя страна, моя България и Пласидо Доминго
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Скептичен съм по принцип когато световноизвестни звезди в класическата област наемат стадиони и спортни зали, за да правят концерти. Някак музиката не отговаря на атмосферата. Кока кола и сникърс, които продават на бара не ми се вързват с класическа музика.

Отидох с малки очаквания за концерта на Пласидо Доминго във Арена Армеец. Но бях приятно изненадан от броя на хората, купили си билети, както и на спокойната, неспортна атмосфера. Въпреки, че имаше огромна тълпа, хората някак осъзнаваха, че идват на един по-различен концерт и нямаше блъскане, псуване, викане, боричкане, подсвиркване, които са типични за сбирки в спортната зала.

Концертът надмина очакванията ми. Музиката ми се стори разнообразна и приятна, и всъщност почти забравих, че съм в Арена Армеец, а не в зала България. Почти, защото заради размерът на залата не можеш да усетиш вибратото на инструментите, да чуеш топлия гъделичкащ тембър на дървените инструменти. Въпреки това Пласидо е артист от световна класа и в отношението си към публиката и с гласа си направи страхотно шоу.

Моя страна, моя България беше трогателна. Въобще не беше очаквана, понеже вече бяха изпяли няколко песни извън официалната програма. Почувствах се горд, но ми стана малко тъжно. В залата с толкова много изпълнени с топли чувства хора, пеещи заедно с Пласидо, чувството е невероятно. Тъжно ми беше, защото съм сигурен, че след концерта, докато се прибират в къщи голяма част от хората се питат имат ли повод да се гордеят наистина, това ли е моята страна, моята България? Какво направихме с България?

Share This

About the author

co-founder of Imagga, image recognition startup, organizer of StartUP NEXT Conference in Sofia, annual startup conference in English focussed on CEE, blogger, Startup Weekend supporter

View all articles by chris

Коментирай

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...