Startup Spotlight, състезание за стартъпи в Румъния

Startup Spotlight, състезание за стартъпи в Румъния
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Напоследък събитията за стартъпи в региона се множат като гъби след дъжд. След изключително успешното Startup Weekend Sofia искам да ви представя едно събитие, което смятам че си заслужава да посетите.
Startup Spotlight е част от How to Web конференцията, която ще се проведе в Букурещ от 6 до 9 ноември. Все още има около 10 дни да регистрирате стартъпа си.

Защо е полезно и какво предлага формата:

  • можеш да спечелиш парична награда от $10 000 (страхотен старт за проекта ти, но парите не са всичко)
  • възможност да пичваш идеята си пред страхотно жури и ментори
  • 12 акселератора ще бъдат представени на събитието  – Mozilla WebFWD (USA), blackbox (USA), GrowLab (Canada), Seedcamp (United Kingdom), Springboard (United Kingdom), HackFwd (Germany), Rockstart (Netherlands), GammaRebels (Poland), Startup Wise Guys (Estonia), Eleven (Bulgaria), LauncHUB (Bulgaria) and Geekcelerator (Romania).
  • възможност да се запознаеш с 32-те най-добри тима от региона

Разбира се ползите са много повече. Да си на място където ври и кипи от стартъпъри е безценно.

Ако имаш уеб или мобилно ориентиран стартъп, който е на възраст по-малко от 2 години и имаш поне работещ прототип, то състезанието е идеално за тебе и твоят тим. А, и не трбява да си получил инвестиция повече от 100 хил евра, което прави почти всеки стартъп в България способен да кандидатства.

Програмата на събитието също изглежда доста интензивна – цял ден на практични уъркшопи на теми като управление на проекти, agile development и развитие на бизнеса. Всички тимове ще минат и през обучение за това как ефективно да представят идеята си, организирано от School for Startups Romania. Следват самите пичинг сесии и разбира се обратна връзка от менторите и журито.

Крайният срок за регистрация на стартъп – 13 октомври, но не чакай дотогава, защото колкото и лесна да е регистрационната форма от опит знам, че не е най-добрата идея да правиш това в последните няколко часа   – регистрирай се сега!

Share This

About the author

co-founder of Imagga, image recognition startup, organizer of StartUP NEXT Conference in Sofia, annual startup conference in English focussed on CEE, blogger, Startup Weekend supporter

View all articles by chris

Коментирай

Loading Facebook Comments ...

1 comment

  1. Pingback: Startup Spotlight, състезание за стартъпи в Румъния | Информ@ЛИЧНО

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...