Twenty Seven Million

Twenty Seven Million
5 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 5 Pin It Share 0 5 Flares ×

 

В България не се говори много за трафика на хора. Няма да чуете по темата нито в новините, нито в публикации на разследващи журналисти. Щом не се чува нищо по въпроса, значи такъв проблем не съществува. Някак си в обществото ни се е наслоило виждането, че жените, които са станали жертва на трафик малко или много сами са си го заслужили. Истината е далеч от това, разбира се.

Факт е, че всяка година много българи стават жертва на трафик, биват принуждавани да работят на сила, да проституират, да крадат или просят, без да получават елементарни условия за живот и какъвто и да е шанс да получат свободата си обратно. Свобода, гарантирана от Хартата за човешките права и от Конституцията на Р България.

Покрай невероятната кампания на CNN за съвременното робство много се изписа в западните медии по темата. Най-малкото което това прави е да привлече вниманието на хората към един огромен проблем на съвременното общество – робството и трафикът на хора.

Една от организациите, които успешно се борят против трафика на хора е A21 Compaign, основана от Кристин Кейн, гъркиня, която е женена за австралиец и през по-голямата част работи в Австралия и САЩ. Добрата новина е, че A21 има вече клон в България и съвсем скоро ще заработи защитен дом за жени, жертва на трафик. Уникалното на A21 е начина, по който се грижат за жените и продължителността на грижата. Успехите по целия свят са феноменални.

За да привлекат внимание към проблема за трафика на хора Matt & Beth Redman, и LZ7 продуцират песен, която се продава благотворително в iTunes. Бет се вдъхновява за песента след като слуша Кристин да говори за A21 и за трафика на хора.

Песента Twenty Seven Million разказва разтърсваща истинска история на момиче от Източна Европа, завлечена като проститутка в Лондон. Името на песента не е случайно. Дали ти се вярва или не, 27 милиона ДНЕС са жертва на трафик или са роби в съвременния свят. Песента е записана на живо пред 45 000 по време на колежански концерт и в момента пробива път в iTunes класациите.

В интерес на истината днес песента за малко измести Adele от лидерската позиция в TOP 10 на българския магазин на iTunes. Мястото няма значение, важното е, че тези EUR1,29 ще бъдат използвани за една наистина страхотна кауза. Аз си купих песента днес, надявам се, вие ще направите същото 😉 и да последвате Facebook страницата на A21 в България. Ако и това ви се вижда малко, ето 21 начина, по който можете да помогнете на A21.

Be the change! 

 

Share This

About the author

co-founder of Imagga, image recognition startup, organizer of StartUP NEXT Conference in Sofia, annual startup conference in English focussed on CEE, blogger, Startup Weekend supporter

View all articles by chris

Коментирай

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...