3-ти МАРТ

3-ти МАРТ
1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 Pin It Share 0 1 Flares ×

Честит 3-ти Март България!

Българският трикольор

Днес се навършват 134 г. от освобождението на България от турската окупация. Близо 500 г. запазваме националното си самочувствие, българската идентичност и култура. Разбира се, няма как да не ни отрази турското влияние върху бита и културата, но това не е въпрос за обсъждане на националния ни празник. Санстефанският мирен договор полага началото за една наистина велика 3-та българска държава, но…  след намесата на великите сили от картата на България са откъснати много територии. Историята я знаете всички, няма нужда да припомням.

Иска ми се всеки българин да намери начин да е горд, че е българин. Поводи имаме много, стига да искаме. Разбира се, че не сме най-забележителната нация в историята на света, нито сме най-влиятелната, нито най-икономически преуспялата. Причини да не сме горди хиляди. Въпросът е поне днес, на националният празник да развеем гордо трикольора и да застанем гордо до Стара планина.

By www.vacacionesbulgaria.com (Own work) GFDL or CC-BY-SA-3.0-2.5-2.0-1.0

Аз лично сложих на балкона българското знаме (да съм малко полезен – ако е вертикално цветовете да са от ляво на дясно – бяло, зелено, червено) и си мисля кои са 10-те причини, които ме правят горд да съм българин!? Сериозно, кои са вашите?! (хейт коментари ще трия наред в този пост)

Share This

About the author

co-founder of Imagga, image recognition startup, organizer of StartUP NEXT Conference in Sofia, annual startup conference in English focussed on CEE, blogger, Startup Weekend supporter

View all articles by chris

Коментирай

Loading Facebook Comments ...

2 comments

  1. krzchanS

    Може ли по реалистично! Замени “окупация” с  иго или робсто , моля! 

  2. Trakiya

    Аз имам поне една причини днес да се срамувам че съм Българин Крис, и тя е че днес официалнтата преса у нас не спомя дажа и думата Русия.  Тази дума не  намерих и в печата на http://www.news.bg  Поднесли цветя на “Незнайният Войн”? – Какво показваме с това пред света – пълното си невежество по История ли?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...