Cirque du Soleil Saltimbanco

Cirque du Soleil Saltimbanco
7 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 6 Pin It Share 1 7 Flares ×

 

Спектакъл като никой друг. Елегантен и пленяващ, Saltimbanco на Cirque du Soleil си заслужава всеки лев. 85 платих, за да се насладя на невероятното шоу.

Satlimbanco идва от ‘saltare in banco’ на италиански – да подскачаш на пейката. Направо ни удари и закова на седалките спектакъла. Пищен, цветен, апетитно звучен, предизвикателен, забавен. Замислен като гротеска на градският ни живот, спектакълът рисува картина след картина в краски по-пищни от дъгата.

Ако очаквате лъвове и разни изтъркани дресировки на пудели и всякакви такива, това не е вашият цирк.

Сцена след сцена, времето излетя неусетно и ме пренесе в шарен и забавен свят. Ето как представлението ме плени.

Adagio

Нещо, наречено акроспорт – акробати в цветни трика се преплитат в силови упражнения. Много атрактивно и обещаващо начало.

Китайски пръти 

Много, много красиво и интензивно. Как се катерят по тези пръти, нямам думи направо. Костюмите са невероятни и динамиката в тази част на спектакъла ме подготви за останалите сцени. Двайсетина акробати се хвърляха от прът на прът и се катериха по символичните “небостъргачи”

Болеадори

Не знам как се превежда това, но са много готини. Страшно много ми хареса илюзията, която създават въртящите се топки в ритъм с горещи ритми и разбира се още по-ярки червени костюми. Искаше ми се да си потропвам в такт, но щях да раздразня и без това шумните италианци зад мен.

Руска люлка 

Хвърчат хора в небесата, мятат се и пак и пак. Доста силно изпълнение, пълна сцена с атлети, които в един момент подсигуряват изпълнението, а в следващият са някъде във въздуха. Впечатлява с мащабите, динамиката.

Жонгльорът

Зави ми се свят от сръчността и красотата на жонглиране на артиста. Впечатляващ баланс на майсторство, артистичност и прецизност. Мисля, че по едно време “управляваше” 7 топки 😉

Двоен трапец 

Едно от най-изящните и красиви изпълнения. Две жени преплетени в едно, страшно нежно и красиво, високо във въздуха, летящи над публиката. Музиката определено помага за невероятното преживяване. Размечтах се.

Ръка за ръка

След галантното и нежно женско изпълнение идва ред на двама здравеняци, които напрегнаха мускули до границата и ни показаха невероятни силови съчетания. Me like.

Бънджи четворка

Страхотно красив номер, полети над залата, еластични отскоци, красота и изящество. Знаех си, че с нещо толкова красиво заслужава да свърши спектакъла.

Заслужава си да отбележа и няколко образа, които ни забавляваха между основните акробатични изпълнения. Тези своеобразни силови антракти бяха също доста добре направени и забавни.

Мимът бе много добър. Само с тялото си и подсквиркване и имитиране на звуци успя да направи впечатляващо шоу. Може би това е и най-трудното. Без никаква помощ и атрактивни сцени да плениш публиката.

Трябва да се отчете и участието на публиката в лицето на Жорко – момчето, което беше изкарано на сцената и импровизира заедно с мима толкова добре, че доста хора, с които говорих след това си мислиха, че е нагласено. Но не беше. Просто Жоро е много артистичен. Имам честта лично да го познавам. Всъщност беше включен в Уеб Гравити доста активно в самото начало, но по един или друг начин пътищата ни се разделиха. Мога да кажа, че се справи страхотно, браво, отсрами България.

Който е пропуснал представлението на Cirque du Soleil наистина трябва да съжалява. Със сигурност ако имам възможност ще гледам и някое от по-новите им представления.

 

Share This

About the author

co-founder of Imagga, image recognition startup, organizer of StartUP NEXT Conference in Sofia, annual startup conference in English focussed on CEE, blogger, Startup Weekend supporter

View all articles by chris

Коментирай

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...