LG Optimus 2X

LG Optimus 2X
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Преди седмица тествах LG Optimus 2X. Ето малко впечатления.

За отявлен фен и потребител на iPhone е много трудно обективно да оцени който и да е телефон. Робството на марка обаче не е много похвална практика. Затова когато ме помолиха да тествам LG Optimus 2X веднага се съгласих. И без това от дълго време исках да си поиграя със хвалената толкова много Android OS (от не по-малко фанатични фенове).

Обратно към LG Optimus 2X. С една дума – бърз. Дължи се изцяло на първия двуядрен процесор за смарт телефон. Определено тенденцията е в тази насока, и до края на годината всички водещи производители на смарт телефони ще преставят своите телефони. Добре за потребителите. Оказва се че LG Optimus 2X e по-бърз и мощен от доста лапотпи, които все още са в употреба и сега.

Малко за хардуера, макар че малко разбирам от това –  NVIDIA’s Tegra 2 чипсет, два 1GHz Cortex-A9 CPU ядра и осем GeForce GPU ядра, поддръжка на HDMI, благодарение на което можете да гледате на телевизора си 1080p видео стриймвано директно от телефона. Впечатляващо.

Първи впечатления от устройството.

Опаковката – определено голяма, в сравнение с минималистичната и стилна опаковка на iPhone. Вътре обаче се крие страхотен телефон, който изглежда солидно и е завидно лек като се има предвид с какво е натъпкан.

Първото включване и set up на телефонът са доста интуитивни. Особеност може би на Android, че първото нещо, което ти иска е google акаунт. Не много добра идея според мен, защото предполагам, че все още има хора, които нямат такъв. Възможно е и да можеш да скипнеш тази опция, но не се сещам понеже минаваш веднъж през първоначалното сетване на телефона.

Android OS – някои неща са организирани различно, но все пак доста удобно. За iPhone потребител отнема известно време да се ориентираш, но всичко е добре премислено и няма излишните кликове и бъркотия на Simbian OS примерно. Изненада беше, че в Mail app липсва вкарания от мене при стартирането на телефона gmail  акаунт. Оказа се, че има отделен app за това.

Приложения.

Всичко за което се сетих, и то безплатно. Дори приложения, които са платени за iPhone тук са безплатни. Слабото място май са игрите. Поне не видях много интересни заглавия. Въпреки, че телефонът съм сигурен може да се справи чудесно и с най-тежката игра.

Снимките са с добро качество. Приложението за снимане ми се стори малко сложно и неудобно за ползване, но може би се свиква.

httpv://www.youtube.com/watch?v=41EV128qmjM

Видео – тук е силата на телефона. Видеото е със страхотно качество. Няма как като се има предвид процесорната мощ и видео картата. Не можах да  намеря добро приложение за редактиране на видео, но може би причината за това е непознаване на Android света.

Финални впечатления.

Дали бих ползвал LG Optimus 2X. Определено, ако нямах iPhone. Впечатляващо е това, което са направили от LG.

Няколко препоръки:

  • Аксесоарите – зарядното изглежда доста грубовато и обемно в сравнение с това на iPhone 4. Слушалките – хайде LG, толкова са обикновени и грозновати, че би ме било срам да ходя с тях. Според мен не им е останало време да помислят за това, но трябва.
  • Хубаво е, че са помислили и са сложили HDMI кабел, за да не се налага да купиваш такъв, но е прекалено къс – Трябва да оставя телефона до телевизора ако искам да гледам нещо. Тотално неподходящ ако искам да покажа колекция от снимки или колекция от клипове.
  • Преинсталиран сет от специални приложения би бил добра идея също – приложение за стримване към TV, разглеждане на снимки…

Останах с  добри впечатления от устройството и ако някой иска да ми го подари, никак няма да откажа 😉

Share This

About the author

co-founder of Imagga, image recognition startup, organizer of StartUP NEXT Conference in Sofia, annual startup conference in English focussed on CEE, blogger, Startup Weekend supporter

View all articles by chris

Коментирай

Loading Facebook Comments ...

3 comments

  1. Manol Trendafilov

    Хаха, Крис, тази реплика ме застреля: “Дали бих ползвал LG Optimus 2X. Определено, ако нямах iPhone” – направо отиде ревюто на вятъра 😀 Голяма машинка изглежда да е телефона 🙂

  2. Pingback: Пристрастно ревю на смартфон LG Optimus 2X | Blogatstvo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...