Голямото пътуване – САЩ

Голямото пътуване – САЩ
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Почва се! Малко почивка и малко работни срещи в САЩ. Ще бъда на интересни места и се надявам, че ще мога да поствам редовно тук какво съм видял, къде съм бил. Дано да е интересно и за вас.

Пътуването. Луфтханза. Онлайн чекирането е доста удобно и ти спестява чакането по опашки. Любезни по немски, но сдържани. Не съм очаквал друго.

Закачливо лютиви опаковки на Луфтханза

Летището във Франкфурт го обърках с това в Амстердам. И през цялото време се ядосвах, че не мога да намеря тези удобни столове с контакти до тях, от които има страхотна гледка към излитащите самолети. Очудващо е колко малко контакти са на разположение на пътниците. Направо оскъдица. Голямо дирене пада. След като намерих, потрих ръце и седнах доволно да се вържа към O2 донгъла, който бях купил при пътуването до Хановер за CEBIT. Хм, кой слага пин различни от 0000 на тези сим карти?! Не си спомних пина и това ми струваше 10 EUR за 2 часа интернет от T-Mobile.

Airbus 380 в далечината

Две приятни неща – видях най-после на живо Airbus 380 – цели два броя при това. Толкова се бях заплеснал да гледам, че се сетих да снимам едва след като се отдалечи. Мечтата ми е да се повозя на Airbus 380, ама на горния етаж. Някой ако има желание, може да помогне с осъществяването на тази мечта 😉 И Jaguar XJ – шоколадов проблясък и толкова секси. Можеш да го поразгледаш на www.jaguar.bg, който правихме дълго и славно, но вече е онлайн!

Jaguar XJ baby!

Бординг за полета Франкфурт – Вашингтон. Силно изненадан, че си правиш самочекиране и никой не те проверява или разпитва, съблича, сканира преди да се качиш в самолета. Преди не беше така. Явно са дигнали засилените мерки за сигурност на полетите за САЩ.

Jumbo Jet, за съжаление не на втория етаж 😉

Ех, Луфтханза – колко е тясно в Economy. Добре, че не беше претъпкан полета. Поклатихме се от силна турболенция близо 4 часа. По едно време спрях да гледам как се поклаща насам натам двигателя на крилото. Изглеждаше всеки момент ще се откъсне. Инженерната мисъл в мен надделя над страха и се насладих на вечерното меню – ха, германски хотдог. След което предложиха Бейлис. Вкусът му е различен след немка горцица.

Washington National Airport

Америка. За трети път. Все по-лесно и бързо минавам митницата. Супер готино, че пътуването започва със седмица във Вашингтон. В програмата е включен и Ню Йорк. YES! Дъждовно и горещо във Вашингтон. 27 C  и доста влажно.

Дъжд като из ведро и дъга във Вашингтон DC

Мексикански ресторант с вкусно меню от Перу. Опит да поспя. Голяма грешка – забравих включен телефона, който звъня цялата нощ (ден в БГ)

Толкова от първия ден. Ще става по-интересно 😉

 

Share This

About the author

co-founder of Imagga, image recognition startup, organizer of StartUP NEXT Conference in Sofia, annual startup conference in English focussed on CEE, blogger, Startup Weekend supporter

View all articles by chris

Коментирай

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...