Open Coffee Demo Day – има надежда

Open Coffee Demo Day – има надежда
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

От известно време се занимавам доброволно с организирането на Open Coffee сбирките в София – една инициатива, подета от Ники Горчилов. Трябва да си призная, че по едно време се бях отчаял, че нещо може да излезе от тези събития. Идеята е в неформална обстановка да се събират хора, които имат иновативни идеи или търсят партньор за бизнеса си, съвет или инвестиция. Като се има предвид, че българите по подразбиране сме малко скептични и не много готови да споделяме идеите си, концепцията на събиранията в началото беше поставена на изпитание.

За голяма радост узряхме да споделяме, да искаме съвет. Дойде време да направим кратки представяние на идеи и проекти, над които хората от групата или извън нея работят.

Снимка на Марто

На 18 януари се състоя второто събитие, което гордо нарекохме Open Coffee Demo Day. Първото мина доста успешно, с едно преместване от зала в зала, но въпреки това хората харесоха идеята. Затова на второто събиране залата беше отново пълна и се запознах с много нови и интересни хора.

Представиха се три проекта:

  • vivo.bg – бих го нарекъл българският foursquare,  макар, че екипът ще ви обясни, че vivo e много повече от това. Идеята е интересна и възможно да бъде монитаризирана в България, но екипът трябва да се научи да презентира по-ясно и по-добре, за да може да интусиазира публиката. Според мен пропуснаха възможност да направят 70 човека верни евангелизатори на идеята им. Нищо, следващият път 😉
  • Gnergy – моите приятели, с които от началото на годината делим един офис. Тук мога да кажа, че опита си казва думата. След сума ти явявания по състезания, пичване, срещи с инвеститори, е нормално презентацията да тече гладко и спокойно. Марто се справи чудесно и с чара си завлядя публиката. Чак и на мен ми се иска да стана архитект и да пробвам LEED софтуера им
  • SocialSoft.com – онлайн инструмент, позволяващ създаването и управлението на Facebook табове за бизнес страници – WYSIWYG редактор и възжможност за избираш от множество предварително разработени темплейти. Целта на проекта е да нарави правенето на табове лесно без необходимост от познаване на html или fbml.

Разбира се това е само началото. Следващия път вярвам  ще сме в по-голяма зала и ще има още интересни проекти. Да издам тайничка – вече имаме почти готови следващите проекти, които искат да се представят. Преди това – един малък семинар за това как да говорим публично, организиран от StartUP Foundation.

Share This

About the author

co-founder of Imagga, image recognition startup, organizer of StartUP NEXT Conference in Sofia, annual startup conference in English focussed on CEE, blogger, Startup Weekend supporter

View all articles by chris

Коментирай

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...